Selecteer de taal

Malpie Tocht

Malpie

Een groot deel van de wandeltocht gaat door het natuurgebied de Malpie. Voordat de Malpie bezocht wordt gaat de tocht langs de Malpiebeemden, door bosgebied Opperheide en langs het riviertje de Dommel.

Afstand: 17 km.

Tijd: 4u00.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Geen informatie.

Aard: 87% onverhard.

Markering: Zie PDF routebeschrijving.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Malpiebeemden en Opperheide.

De Dommel stroomt dwars door het gebied, met vooral aan de oostzijde de nattere beemden en aan westzijde de hoger gelegen droge bossen en het grote heidegebied. Na een kort bezoek aan het plaatsje Borkel gaat de wandeltocht eerst door het bosrijke deel van de Malpie waarna het heidegebied doorkruist wordt. Vooral het heidegebied is een heel aantrekkelijk wandelgebied met diverse kleine maar ook grote vennen zoals het Groot Malpieven. Aan het startpunt ziet men als bezienswaardigheid de Venbergse watermolen.

Malpie

Download PDF voor routebeschrijving.

Omdat de Venbergse watermolen niet bereikbaar is met het openbaar vervoer is gekozen voor Borkel als startpunt voor wandelaars met openbaar vervoer.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Venbergse Watermolen.

De Venbergse watermolen is een oude watermolen, de molen werd voor het eerste vermeld in 1227 als bezit van een zusterklooster in Postel. Het huidige gebouw dateert uit 1895.

De Venbergse Watermolen.
www.visitbrabant.com