Selecteer de taal

Landgoed d'Utrecht

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Landgoed d'Utrecht

Je wandelt langs de meanderende Reusel naar de herberg Den Bockenreyder. Van hieruit gaat het langs het grote ven De Flaes naar de Flaestoren, een steeds groter wordende spiraal 24 meter omhoog. Hierboven heb je een ongelooflijk 360° panorama. Langs het Goorven gaat het terug naar het vertrekpunt. De wandeling verloopt voor het grootste deel over zandwegen en kleine bospaadjes.

Afstand: 12 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Knooppunten.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Land van de Hilver.

Prachtige wandeling door het landgoed d'Utrecht. Je wandelt langs de meanderende Reusel naar de herberg Den Bockenreyder. Een bezoekje meer dan waard, alle opschriften en de menukaart zijn in het Brabants! Van hieruit gaat het langs het grote ven De Flaes naar de Flaestoren. Voor 1€ kan je langs een steeds groter wordende spiraal 24 meter omhoog. Hierboven heb je een ongelooflijk 360° panorama. Langs het Goorven gaat het terug naar het vertrekpunt. De wandeling verloopt voor het grootste deel over zandwegen en kleine bospaadjes.

Landgoed d'Utrecht

Download PDF voor routebeschrijving.

Toegang Flaestoren 1€.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Flaestoren.

Sinds 11 november 2011 is de Flaestoren geopend. Een uitkijktoren van 24 meter hoog tussen de Flaes en het Goorven. Vanaf dit markante uitkijkpunt heeft u een schitterend uitzicht over Landgoed d’ Utrecht en in het bijzonder het Flaes en het Goorven, belangrijke en kwetsbare natuurgebieden.

De Kempische Landgoederen.
www.kempischelandgoederen.nl.

POI 2 - Landgoed d'Utrecht.

Het bos bestaat voornamelijk uit grove den en Europese lork en leverde stuthout aan de Zuid-Limburgse steenkoolmijnen.Tot de belangrijke natuurterreinen op het landgoed behoort het dal van de Reusel, die hier meandert. Dit gebied wordt De Hertgang genoemd. Hier ligt ook de buurtschap Dun, alwaar zich de uitspanning De Bockenreijder bevindt. Aansluitend ligt het landgoed Wellenseind, waardoorheen een zijriviertje van de Reusel loopt, De Stroom geheten. Het Wellenseind werd in de jaren 20 van de 20e eeuw deels ontgonnen door de Goirlese textielfabrikant Van Puijenbroek.Voorts is de Mispeleindse Heide een belangrijk natuurgebied. Hierin liggen grote vennen als De Flaes, de Kleine Flaes en het Groot Goor. Ze worden omringd door vochtig heidegebied. Hier groeien klokjesgentiaan, beenbreek, moeraswolfsklauw en witte snavelbies.In het noordwesten van het gebied stroomt de Hoogeindse Beek en ligt nog een ven, de Broekeling. Het landgoed telt meer dan 130 soorten broedvogels. Hoewel Fortis nog steeds eigenaar is van het landgoed is, met uitzondering van een aantal kwetsbare natuurterreinen, het landgoed opengesteld voor publiek.

De Kempische Landgoederen.
www.kempischelandgoederen.nl.