Selecteer de taal

Brabantse Wal - Kikkerpad

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Brabantse Wal

Deze korte wandelroute komt langs elf grote en kleine vennen, waaronder het Vergeten Ven, Driebloksven en Oude Wasseven. Daarnaast voert het pad langs bos, heide en cultuurlandschap. Met wat geluk komt u onderweg een schaapskudde of ree tegen. Of u hoort een concert van de vele zangvogels. Elk seizoen kent zijn eigen aanblik maar vooral in augustus, wanneer de heide bloeit, is dit een aanrader.

Afstand: 6 km.

Tijd: 1u30.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Nee.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: 96% onverhard.

Markering: Paaltje met kikkersymbool.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Grenspark Kalmthoutse Heide.

Na enige kilometers steekt u bij de enclave Jagersrust het beekje de Heiloop over en kijkt u uit op het Moerven. Bij de westelijk gelegen oversteek op de Onze Lieve Vrouwe ter Duinenlaan is te zien hoe de Heiloop diep gelegen in het bos zijn weg zoekt richting de polders van Ossendrecht. De beek is lang geleden met mensenhanden gegraven om de laag gelegen gebieden tussen de hoge zandruggen te ontwateren en geschikt te maken voor de landbouw. Je komt ook langs heidevelden die onlangs geplagd zijn: de bovenste laag en dichte begroeiing zijn weggehaald voor meer licht en ruimte voor kwetsbare natuur. De ongerepte omgeving rond de vennen is vooral in augustus – wanneer de heide bloeit – reden genoeg om hier te komen wandelen. Zeker als over een aantal jaren dit gebied zich nog meer ontwikkeld heeft. Een aantal keren per jaar bestaat de kans dat u een schaapskudde tegenkomt. Zij begrazen de heide en de omgeving van de vennen om de plekken open te houden.

Brabantse Wal

Zeer goed gemarkeerd.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Grenspark de Zoom-Kalmthoutse Heide.

U kunt als wandelaar een keuze maken uit maar liefst 24 bewegwijzerde wandelpaden in het Grenspark, variërend van 1,7 tot 8,5 km. Door meerdere wandelingen met elkaar te verbinden, kunt u ook een leuke dagtocht uitstippelen. De routes zijn bewegwijzerd met een pictogram (een symbooltje dat voor zichzelf spreekt) in een bepaalde kleur zodat u gemakkelijk de weg kunt volgen zonder kaart. In sommige delen van het Grenspark worden de paden ook bewegwijzerd met nummers van het wandelknooppuntennetwerk. Alle wandelpaden zijn vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

Grenspark Kalmthoutse Heide.
www.grensparkkalmthoutseheide.com.