Selecteer de taal

Naar Kasteren

Het Groene Woud

Wandeltocht door het Dommeldal en door het buurtschap Kasteren in het Nationaal Landschap Het Groene Woud. Het Dommeldal bestaat uit beemden, akkers en bosjes. De beemden bestaan uit natte graslanden die gebruikt worden als wei- en hooilanden.

Afstand: 13 km.

Tijd: 3u00.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: 59% onverhard.

Markering: Zie PDF routebeschrijving.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Het Groot Duijfhuis.

Verder van het riviertje liggen op de hogere gronden bolle akkers. Deze zijn al eeuwen als landbouwgrond in gebruik. Als bezienswaardigheid komt met langs boerderij Het Groot Duijfhuis met een toch wel bijzondere duiventoren en Vlaamse schuur. De boerderij zelf werd omstreeks 1556 gebouwd. De Vlaamse schuur bij Kasteren is in of kort na 1525 gebouwd daarmee de oudste van Nederland. Langs dezelfde weg staat ook een dwarsdeelschuur uit 1750, dergelijke schuur werd gebruikt als graanschuur. In 2008 is de schuur op deze locatie herbouwd. Tijdens de wandeltocht wordt ook een deel van het voormalige Duits Lijntje gevolgd. Het traject werd geopend in 1878, opdat het onderdeel kon worden van de snelste verbinding Londen-Berlijn-Sint-Petersburg. Wat nog rest is een laatst overgebleven stuk spoorlijn tussen Boxtel en Veghel.

Het Groene Woud

Download PDF voor routebeschrijving.

Kaart & Poi's.

POI 3 - Informatiepunt Groot Duijfhuis.

Een deel van de hoeve is verbouwd tot buitenlokaal en infopunt. In het buitenlokaal van Brabants Landschap is informatie te vinden over de bouwkundige veranderingen door de tijd heen, wie de bewoners waren en welke planten en dieren er in de omgeving leven.

Informatiepunt Groot Duijfhuis.
www.brabantslandschap.nl