Selecteer de taal

Naar het Sint Anthonisbos

Sint Anthonisbos

Een gevarieerde wandeltocht die door twee dorpskernen, landbouwgebied en het Sint Anthonisbos gaat. De dorpskernen van Sint Anthonis en Oploo zijn leuke plaatsjes met in het plaatsje Oploo een watermolen ook wel D'n Olliemeulen genoemd en een standerdmolen De Korenbloem als bezienswaardigheid.

Afstand: 16 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Geen info.

Aard: 64% onverhard.

Markering: Zie PDF routebeschrijving.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Ullingse Bergen.

Het Sint Anthonisbos is een van oorsprong productiebos dat door jarenlang beheer veranderd is in een zeer aantrekkelijk bosgebied met een centraal gelegen groot open heidegebied de Ullingse Bergen. Op het heidegebied maar ook in een gedeelte van het bos grazen Schotse hooglanders en schapen die het gebied open houden. De wandeltocht komt in de Ullingse Bergen langs een schaapkooi met vaak ook de kudde schapen in de directe nabijheid.

Sint Anthonis

Download PDF voor routebeschrijving.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Molen De Korenbloem.

De standerdmolen De Korenbloem is een zeer oude molen die voor de verplaatsing naar Oploo nog twee andere locaties had. Vóór 1663 stond deze molen in 's Hertogenbosch.

Geen extra informatie.

POI 2 - D'n Olliemeulen.

De molen behoorde in 1516 tot de Heerlijkheid Oploo, het huidige molengebouw dateert van 1725. De molen is in de loop der eeuwen in gebruik geweest als olie-, graan- en pelmolen momenteel is een gedeelte in gebruik door Sint Matthiasgilde.

Geen extra informatie.