Selecteer de taal

Pico Coriscao

De Pico Coriscao is geen gemakkelijke berg als je vanuit Cosgaya start maar wel als je vertrekt aan de Mirador de Llesba. De Coriscao hoort in de top 3 van de beste miradores van de Picos de Europa, vanop de top op een hoogte van 2234 meter kijk je recht op de Peña Vieja (2613m) en de Morra de Lechugales (2444m). De Coriscao is als het ware gemaakt als uitzichtpunt want ook in de andere richtingen is het zicht meer dan de moeite waard. In het zuiden is de Pena Prieta (2539m) en in het westen is de Peña Ubina (2417m) te zien. Onder je zie het grote eikenbos van de Liébanavallei.

Los Acantilados

Het senda de Los Acantilados volgt een heel stuk de kustlijn op de rand van de kliffen door het natuurpark van Oyambre. Voordat je het kustpad volgt heb je nog een mooi uitzichtpunt aan de monding van de Escudo. Op het kustpad kan je genieten van mooie vergezichten en voordat je het weet ben je aan de baai van Las Fuentes. Over verkeersluwe wegen wandel je via het binnenland terug naar het gezellige dorp.

Tags:
Verbeeck Roger — Schitterende wandeling vanuit het pittoreske San Vincente de la Barquera. Heel gevarieerd en voor ons het hele mooie Punta del Fraile als één van de hoogtepunten. Ook de terugweg langs de autoluwe asfaltbaan biedt erg mooie uitzichten, zowel op de oceaan als op San Vicente. De uitzichten op de berge......
Monte Corona

De wandeling gaat voornamelijk door gemengde bossen met mooie eucalyptus- en kastanjebomen als blikvangers. Kort na het vertrek kom je aan Monte Corona waar de Ermita San Esteban staat. Hier heb je een prachtig uitzicht op de kust maar ook op de achterliggende bergen zoals de Picos De Europa.

Tags: