Selecteer de taal

De Bolle Akker

Bolle Akker

Wandeltocht langs De Bakelse Plassen, door het bosgebied de Nederheide en het bosgebied de Grotelsche Heide ook wel Grotelsche Bos genoemd.

Afstand: 19 km.

Tijd: 4u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Geen info.

Aard: 86% onverhard.

Markering: Zie PDF routebeschrijving.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

De Bakelse Plassen.

De Bakelse Plassen is een groot grindwinningsgebied. Er wordt nog volop grind gewonnen, sinds 2011 is men begonnen delen van het gebied opnieuw in te richten aan de zuidkant is een golfterrein gerealiseerd en aan de noordkant een watervogelrijk natuurgebied tegen de Nederheide. Het bosgebied de Nederheide bestaat uit een afwisseling van bos, enkele kleine perceeltjes heide. In dit bos wordt een mooi smal wandelpad door grotere en wat kleinere half open plekken in het bos gevolgd. De Grotelse Heide is ook een bosgebied met een groot open grasrijk begrazingsgebied. In dit gebied wordt het meanderende beekje de Esperloop gevolgd, een min of meer gave 'heidebeek'. Aan het einde van de tocht is het fenomeen bolle akker te zien. Door het mesten met planten resten zijn in de afgelopen 400 jaar hoogte verschillen ontstaan. Verder passeert men aan het einde van de wandeltocht in Bakel als bezienswaardigheid de standerdmolen Sint Willibrordus uit 1752.

Bolle Akker

Download PDF voor routebeschrijving.

Kaart & Poi's.

POI 2 - De Stegebergse Paal.

De Stegebergse Paal vormt samen met een aantal andere grenspalen de voormalige grens in de Peel tussen Gemert en Bakel-Milheeze.

Geen extra informatie.

POI 3 - Sint Willibrordus molen.

De Sint Willibrordus molen is een in 1586 gebouwde, gesloten standerdmolen en is gedekt met eiken schaliën. Onder de luifel van de kap is een wijzerplaat geschilderd met de wijzerstand half elf. In 1893 is de molen 50 meter naar het westen verplaatst. De molen staat op Achter de Molen in Bakel.

Sint Willibrordus Molen.
https://www.molens.nl