Selecteer de taal

Terhills

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Terhills

Waar niet zo heel lang geleden de steenkoolmijn van Eisden nog op volle toeren draaide, wandel je nu door een prachtig stukje natuur. Je kan er genieten van een verrassend landschap langs de Grote Plas en je beklimt de Lange Terril en Tweelingen Terril met spectaculaire panorama’s!

Afstand: 13 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 383 meter.

Aard: 100% onverhard.

Markering: Paars.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Tweelingen terril.

Terhills is de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen. De schachtbok van de voormalige mijn van Eisden is een niet te missen hoogtepunt. Beklim de trappen en vanop 24 meter krijg je als beloning een uniek zicht op de omgeving. Na het uitdoven van de mijnactiviteit, kreeg de natuur terug vrij spel. Terhills heeft 4 terrils, waarvan er 3 toegankelijk zijn. Tijdens deze wandeling beklim je eerst de Lange Terril om daarna de Tweelingen terril te overwinnen. Vanaf hun toppen heb je een onvergetelijk uitzicht op het omliggende landschap van de Maasvallei en van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Terhills

Download PDF voor routebeschrijving.

Tijdens het weekend kan het er vrij druk zijn.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Terhills.

Het unieke aan het wandelgebied Terhills, Hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen zijn de zogenaamde 'terrils'. Deze mijnsteenbergen ontstonden door de ophoping van de overtollige grond die mee naar boven kwam met de vroegere steenkoolontginning. In Midden-Limburg vormen deze terrils nu landschapsbepalende hoogtepunten. Ze zijn een onuitwisbare herinnering aan het mijnverleden van de regio. Drie van de vier nog aanwezige terrils binnen het wandelgebied kan je beklimmen. Vanaf hun toppen heb je een onvergetelijk uitzicht op het omliggende landschap van de Maasvallei en van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Geen extra informatie.