Selecteer de taal

Teuvenderberg

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Teuvenderberg

Deze wandelroute laat je alle mooie plekjes van het Gulpdal in de buurt van Teuven zien. Van het kleine dorpje wandel je in de richting van het Roodbos. Na een klein stukje door dit beukenbos gaat het verder via een open landschap in de richting van de Gulp. Langs de hellingbossen bereik je het plateau van Crapoel en de Teuvenderberg. Langs het kasteel van Sinnich, dat een belangrijke rol speelde in de Eerste Wereldoorlog, wandel je terug naar Teuven.

Afstand: 11 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 232 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Knooppunten.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Het Gulpdal.

Vanuit het dorp stijg je langs een open landschap naar het Roodbos. Je gaat een stukje door dit mooie beukenbos in de richting van De Plank. Een leuk weetje voor de liefhebbers, als je het bos uitkomt kan je bij 't Voerboertje een ambachtelijk roomijsje uit de automaat halen. Via de Plank wandel je even Nederland in om aan het mooie riviertje de Gulp uit te komen. Aan het brugje over de rivier staat een mooie picknick bank. Je steekt het riviertje over en begint aan de klim van het hellingbos naar de Teuvenderberg, onderweg heb je mooie vergezichten op het dal. Via het Beusdalbos daal je af tot aan het kasteel van Sinnich, dat niet voor het publiek toegankelijk is. Langs de rand van het bos wandel je verder in de richting van Teuven.

Teuvenderberg

Download PDF voor te volgen knooppunten.

Sommige paden kunnen er drassig bij liggen.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Kasteel van Sinnich.

Het kasteel is een voormalige abdij die in 1250 vanuit de abdij Kloosterrade werd gesticht. Het huidige kasteel bestaat voornamelijk uit het voormalige abdissenverblijf en is nog steeds in particulier bezit. Net als de andere kastelen van Voeren is ook dit niet voor het publiek toegankelijk. De toren en de voorgevel zijn met enige moeite vanaf de weg te zien.

Geen extra informatie.