Selecteer de taal

De Hutten

  • Wandelroute van: TrailExplorer

De Hutten

Deze wandeling in het Grote Netewoud heeft als rode draad ..... de Grote Nete. De route gaat langs de rivier naar het natuurgebied Malesbroek. Jammer genoeg krijg je de grote waterpartij van het Malesbroek maar even te zien maar de omliggende natuur maakt dit ruimschoots goed. Daarna gaat het verder in de richting van het natuurgebied De Hutten waar dennenbos dan weer de hoofdrol speelt.

Afstand: 13 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: 92% onverhard.

Markering: Knooppunten.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Malesbroek.

Snel na het vertrek volg je een brede onverharde weg langs de oever van de Grote Nete in de richting van het natuurgebied Malesbroek. Het natuurgebied Malesbroek is een 100 hectare tellend waterlandschap langs de Grote Nete. Biologisch is het zeer waardevol, omdat het een grote variatie aan natuurlijke biotopen bevat en zeer geschikt is als broed-, slaap-, pleister- en overwinteringsplaats voor vogels. Op de route krijg je jammer genoeg maar kort een zicht op de grote waterpartij. Voorbij het Malesbroek verlaat je de Grote Nete en wandel je verder door gemengd bos tot je weer aan de Nete komt. Na een kort stukje steek je de Meerhoutse Steenweg over en krijg je een mooi zicht op de het landschap van Bel. Via een brugje steek je de Zeeploop over om daarna weer de Grote Nete te volgen maar nu stroomopwaarts. In het laatste gedeelte van de route wandel je door het natuurgebied De Hutten. Op de brede onverharde weg kan je genieten van overwegend dennenbos. Voorbij het Kruis Van De Hut wordt het landschap wat meer open en krijg je mooie zichten op bloemenrijke hooi- en weilanden. Dit gedeelte wordt al eeuwen ’t Steen genoemd. Via de Wilderse Dijk wandel je terug naar het vertrekpunt.

De Hutten en Malesbroek

Download PDF voor te volgen knooppunten.

Kaart & Poi's.

POI 1 - 't Steen.

De weg 't Steen leidde van de hoeve Scherpensteen naar de watermolen van Wilders in Geel. Al eeuwen is dit de kadasternaam voor de aanduiding van de weilanden tussen de Liereman aan de Grote Nete en de Steenbergen.

Geen extra informatie.