Selecteer de taal

El Caminito del Rey

  • Wandelroute van: Eric Dengler

El Caminito del Rey

El Caminito del Rey, Het Koningspaadje, is een avontuurlijk wandelpad dat loopt van Alora in Málaga naar Campillos door de El Chorro kloof. Gelegen in een unieke natuurlijke omgeving, strekt het pad zich uit tussen twee kloven, canyons en een grote vallei. Het kan en mag alleen vanaf de noordelijke zijde (de ingang) naar de zuidelijke zijde (de uitgang) worden afgelegd.

Afstand: 6.2 km.

Tijd: 2u30.

Graad: Licht.

Type: Lijnwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Neen.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Niet toegelaten.

Totale stijging: 278 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Ja.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Caminito del Rey.

Het pad zelf is thans gemakkelijk en veilig begaanbaar (soms wel trapjes op en af), maar er zijn nog wel sporen zichtbaar van het oorspronkelijke pad. Je moet een ticket bemachtigen om hier te kunnen wandelen. Maandelijks word en een beperkt aantal tickets te koop gesteld op de officiële site van de Caminito del Rey - Diputación de Málaga, maar reisbureaus kopen deze op zodat je, of zeer vlug moet zijn om online een ticket te kopen, of via een reisbureau uw wandeling moet boeken.

El Caminito del Rey

Er is busvervoer van de aankomst terug naar de startplaats. (Betalend)

Valhelm verplicht | ter plaatse verkrijgbaar.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Caminito del Rey.

In 1901 ontstond de behoefte aan een pad om materialen tussen de Chorovallei en de Gaitanejo watervallen te transporteren, voor de bouw en het onderhoud van de hydraulische centrales aan beide kanten van de watervallen. Na vier jaar werken werd in 1905 het pad geopend. In 1921 gebruikte Alfons XIII van Spanje het pad om de dam Conde del Guadalhorce te openen, waarna het pad bekend werd onder zijn huidige naam el Caminito del Rey: het Koningspad. In de 20ste eeuw raakte het pad in verval, waardoor veel delen in gevaarlijke staat kwamen te verkeren. Op vrijwel geen enkele plaats bevonden zich leuningen en op sommige plaatsen bestond het pad slechts uit een smalle metal en balk.

In 1992 werd het pad officieel gesloten. Om te voorkomen dat mensen het pad nog steeds zouden betreden werd het eerste stuk van het pad gesloopt. Desondanks wisten avonturiers de weg naar het pad nog steeds te vinden. In totaal vier mensen overleden bij twee ongelukken in 1999 en 2000, en in februari 2010 is er een 24-jarige Zwitserse bergbeklimmer overleden na een val.

In 2014 zijn de restauratiewerken gestart en in maart 2015 werd het pad heropend. De renovatiewerken bestonden voornamelijk uit het vernieuwen van het wandel pad met leuningen, het repareren van de brug en het diep verankeren van stalen bouten in de rotsen voor de veiligheidslijnen, met behulp van helikopters en alpinisten. Het ontwerp van het pad is van architect Luis Machuca.

Diputación de Málaga:
Diputación de Málaga