Selecteer de taal

Door de Kuelscheier

Wandelroute

Door de Kuelscheier.

Image
Kuelscheier

Door de Kuelscheier.

Deze wandeling in het Müllerthal gaat door het romantische dalletje Dielchen naar de Méchelskirch, een grot waar in de 18e eeuw een kluizenaar woonde. Door een meer open landschap gaat het verder naar het dal van de Härdbaach. Hier begint het avontuur, je gaat door de Kuelscheier een pikdonkere smalle rotsspleet van 100 meter. Ook de rotsspleten Déwepetz en Rittergang staan op het programma.

Afstand: 7.5 km.

Tijd: 2u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 130 meter.

Aard: 80% onverhard.

Markering: Wit-Groen C3.

Wandelschoenen aanbevolen.

Dal van de Härdbaach.

Aan het begin van deze rondwandeling herinnert een bom, die aan de rand van het dorp opgegraven en onschadelijk gemaakt is, aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. De route gaat over een verkeersluwe verharde weg naar het romantische dal Dielchen waar je via een smal pad langs de voormalige hermitage van Méchelskierch gaat. De Méchelskierch is een historische grot die in de 18e eeuw dienst deed als kluizenarij voor een kluizenaar genaamd Michel. Daarna gaat het verder door een meer open terrein naar de Muerbësch op het plateau. In dit bosperceel liggen verschillende mardellen, die vooral belangrijk zijn voor het voortbestaan van de amfibieën en die in de zomer soms uitdrogen. Mardellen zijn fascinerende natuurlijke formaties die vooral in het Luxemburgse Gutland voorkomen. Ze zijn eigenlijk kleine, meestal met water gevulde bekkens die geen afwatering hebben. Na een passage over de open vlakte verschijnt aan de zuidelijke horizon de huizenlijn van het gehucht Altrier met de kenmerkende watertoren. Nu leidt het wandelpad langs de Steebaach langs rotstekeningen uit de steentijd naar beneden in het dal van de Härdbaach. Na het oversteken van de beek klimt men langs een ruige rotswand met tal van bizarre rotsformaties naar de Kuelscheier. Je gaat door de 100 meter donkere rotsspleet en je kan de hele site rustig verkennen. Er zijn 6 verschillende interessante punten in het Kuelscheier gebied om te bezoeken. De route gaat verder nog door enkele spectaculaire smalle rotsspleten zoals de Rittergang en Déiwepetz om door het bos terug te keren naar Consdorf.

Download PDF voor routebeschrijving en kaart.

Niet aan te raden voor mensen met claustrofobie.

Neem een zaklamp mee.

POI - Kuelscheier.

De Kuelscheier is een opmerkelijke rotsformatie bestaande uit een smalle, donkere rotstunnel van ongeveer 100 meter lang. Deze tunnel, die aan de bovenkant gesloten is, ontstond door het scheiden van zandsteenblokken langs spleten in de rotswand. De naam "Kuelscheier" betekent "kolenschuur" en verwijst waarschijnlijk naar het tijdelijke opslaan van houtskool in de spleten van de rotsformatie.