Selecteer de taal

Lac Sainte-Anne en Col Girardin

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Lac Sainte-Anne

Deze wandelroute heeft twee gezichten, het eerste gedeelte gaat naar het prachtige gletsjermeer Lac Sainte-Anne en de gelijknamige kapel aan de voet van de imposante Font Sancte (3385 meter). Het tweede gedeelte naar de Col Girardin op 2699 meter is dan weer iets moeilijker, zeker bij nat weer kan het rotsachtige pad zeer glad zijn, maar eens op de Col wordt je beloont met een prachtig uitzicht.

Afstand: 10 km.

Tijd: 4u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Heen en terug.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 750 meter en 450 meter tot aan het meer.

Aard: 100% onverhard.

Markering: Bordjes en GR5.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Gletsjermeer en een Col.

Deze wandelroute heeft twee gezichten, het eerste gedeelte gaat naar het prachtige gletsjermeer Lac Sainte-Anne en de gelijknamige kapel. Het tweede gedeelte naar de Col Girardin op 2699 meter is dan weer iets moeilijker, zeker bij nat weer kan het rotsachtige pad zeer glad zijn. Je vertrekt vanop de parking door het bos totdat je de Torrent du Tronchet oversteekt. Het terrein wordt nu meer open en via een wijdse boog kom je ter hoogte van de Bergerie de l'Adoux. Nu nog even een pittige klim over de Collet de Peillane en je bereikt het prachtige meer aan de voet van de imposante Font Sancte (3385 meter). Hier moet je zeker even de tijd nemen om je ogen de kost te geven. Het water kleurt felblauw door de opgeloste leem. Voor het tweede gedeelte volg je de GR5 richting Col Girardin. Het terrein is bezaaid met rotsblokken en je ziet de Col al van ver liggen. Aan de voet van de Col is nog een laatste inspanning nodig om het laatste vrij steile stuk te overwinnen. Vanop de Col heb je een prachtig zicht op het meer. Diegenen die nog pit over hebben kunnen nog naar de Tête de Giradin op 2875 meter. Je keert terug via hetzelfde pad naar het vertrekpunt.

Col Girardin

Download PDF voor routebeschrijving.

Route naar de Col Girardin niet ondernemen wanneer er nog sneeuwvelden zijn.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Kapel Sainte-Anne.

Volgens een legende hadden roekeloze jonge herders geprobeerd het meer van Saint-Anne over te steken op een geïmproviseerd vlot dat door de wind werd voortgestuwd. Ze bereikten het midden van het meer en de wind viel stil. Wat ze ook probeerden ze konden de oever niet meer bereiken. 's Nachts gingen hun bezorgde ouders op zoek naar hen en vonden ze uiteindelijk, nog steeds geïmmobiliseerd op het meer. De ouders probeerden alles wat ze konden maar het vlot bleef in het midden van het meer liggen. Wanhopig knielden ze neer om te bidden voor Sainte-Anne. Hun gebeden werden aanhoord en de wind stak weer op en bracht de broze boot terug naar de oever. Als dank werd een kapel aan de oevers van het meer gebouwd.

Geen extra informatie.