Selecteer de taal

Port de Salau

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Port de Salau

Deze wandeling gaat naar de Port de Salau op een hoogte van 2087 meter. Deze bergpas werd reeds in de Middeleeuwen gebruikt door pelgrims om naar Santiago de Compostella te gaan. Later werd deze pas naar Spanje gebruikt door handelaars. Op de pas heb je aan de Spaanse zijde een mooi uitzicht op de Roca Blanca en Tuc de Bonabé en aan de Franse zijde op Mont Valier, Pic de Maubermé en Mont Rouch.

Afstand: 17 km.

Tijd: 6u00.

Graad: Zwaar.

Type: Heen en terug.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 1150 meter.

Aard: 100% onverhard.

Markering: Wit-rood.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Cascade Léziou.

Deze wandelroute gaat via een brede onverharde weg langs de cascade Léziou. Op het einde van de verharde weg klim je door het Bois de la Grénade in de richting van de Port de Salau. Wanneer je uit het bos komt wordt het landschap volledig anders en krijg je een mooie indruk van het hooggebergte. Je gaat voorbij de gerestaureerde Cabane de Pouill op een hoogte van 1541 meter. Na twee reeksen haarspeldbochten bereik je de col. Je keert via dezelfde weg terug naar het vertrekpunt.

Port de Salau

Download PDF voor routebeschrijving.

In het voorjaar kunnen er nog sneeuwvelden liggen.

Kaart & Poi's.

POI 3 - Ruïnes aan de Port de Salau.

De ruïnes die je ziet op de col zijn een overblijfsel van een kabelrelaisstation dat van 1903 tot 1923 werd gebruikt om boomstammen van het Bonabé bos in Spanje te transporteren naar de papierfabriek in Salau. Aan het einde van de 19e eeuw kocht het bedrijf Matussière et Forest in Bonabé, in de Noguera Pallasera-vallei, een dennenplantage om haar fabriek in Salau te bevoorraden. Dit hout moest over de Port de Salau worden vervoerd. De verwoeste pylonen en gebouwen in de omgeving van Port de Salau zijn de overblijfselen van de installaties die voor dit transport zijn gebruikt.

Geen extra informatie.