Selecteer de taal

Gorges de la Canche

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Gorges de la Canche

Deze mooie wandeling gaat door het Bois Brûlé richting het natuurreservaat van de Gorges de la Canche. Diep in de Gorges ga je via een smal en soms glibberig pad de wilde natuur in. Deze weelderige flora en fauna zijn uniek voor de Morvan.

Afstand: 9 km.

Tijd: 2u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 278 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Geel streepje.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Bois Brûlé.

In de Morvan zijn bossen de hoofdspelers in het landschap. Het eerste gedeelte van de route gaat door een mooi bos genoemd Bois Brûlé. Zo nu en dan heb je een doorkijk op de prachtige omgeving. Als je het bos verlaat duik je de Gorges de la Canche in via een mooi en soms glibberig pad. Hier kom je ogen te kort en is het puur genieten. Ook regelmatig achterom kijken want je gaat stroomafwaarts. Tweemaal steek je het riviertje over, nergens is het echt gevaarlijk maar je moet wel alert blijven. Wanneer je uit de Gorges komt passeer je een waterkrachtcentrale en duik je weer het bos in om zo terug in Le Grand Mizieux uit te komen.

Gorges de la Canche

Download PDF voor routebeschrijving.

In de Gorges moet je tweemaal het riviertje oversteken, daarnaast zijn sommige stukken van het pad zeer glibberig.

De Gorges niet betreden bij onweer of hevige wind.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Gorges de la Canche.

Het natuurreservaat van de Gorges de la Canche wordt beheerd door het Office National des Fôrets. La Canche ontspringt aan de voet van Haut-Folin, het hoogste punt van de Morvan. Door de eeuwen heen heeft de rivier een diepe en smalle vallei uitgesleten in het granieten massief. Vanwege de besloten ligging en een orentatie naar het noorden en noordoosten, heerst in de kloof een koud en nat klimaat. Dit heeft ervoor gezorgd dat de flora uniek is in de Morvan, zoals de Esdoorn en Winterlinde.

Patrimoine du Morvan.
www.patrimoinedumorvan.org