Selecteer de taal

Centrum Nationaal Park Falkenstein

Centrum Nationaal Park Falkenstein

In het Falkenstein Nationaal Park Centrum kan je gemakkelijk een dagje doorbrengen, je kan er ondermeer het 'Huis Van De Wildernis' bezoeken, door het dierenpark wandelen om wolven, lynxen, wilde paarden en oervee te spotten. In de grot uit de steentijd wordt je meegenomen naar het paleolithische tijdperk dankzij het art-rock landschap om zo de veranderingen in klimaat, landschap en natuur van toen tot vandaag te beleven.

{tabber=title="Activiteit" class="green solid" align="justify"}

Adres: 94227 Lindberg Prügelweg.

Internet: www.nationalpark-bayerischer-wald.bayern.de

Telefoon: ++49 9922 5002-0

Toegang: Gratis.

Parking: Tegen betaling.

Het dierenpark is het ganse jaar geopend.

Falkenstein.

Haus zur Wildnis.

De unieke architectuur van het gebouw alleen al is fascinerend omdat het altijd een uitzicht biedt op de 1315 meter hoge Falkenstein, zelfs binnen. De boswildernis in het Beierse Woud is het centrale thema van de tentoonstelling. Bijzonder indrukwekkend is het wortelkanaal. Bezoekers lopen ondergronds door de bodemlagen en ontdekken de micro-organismen die daar leven.

Dierenpark.

Behalve lynxen en wolven zijn er ook twee voormalige bewoners van het Beierse Woud te zien: wilde paarden en oudvee. Terwijl wilde paarden in het post-glaciale steppenlandschap woonden, leefde oeroud vee in de Beierse bossen tot de vroege Middeleeuwen. Een bijna drie kilometer lange rondwandeling, waarvoor je ongeveer anderhalf uur moet uittrekken, leidt je langs alle voorzieningen. Het gebied is geschikt voor kinderwagens en rolstoelen, ook in de winter zijn de paden vrijgemaakt.

Stone-Tone Hill.

Daar worden bezoekers teruggebracht naar het paleolithische tijdperk dankzij het art-rock landschap en kan je de veranderingen in klimaat, landschap en natuur van toen tot vandaag ervaren.

In het Haus zur Wildnis is restauratie voorzien.

Bij elk weer type kunnen jonge bezoekers zich uitleven. Bij droog weer is er een avontuurlijke bosspeeltuin voor het huis van de wildernis en in regen of sneeuw is er de kinderbelevenisruimte.

Jonge ontdekkingsreizigers kunnen de tentoonstelling ervaren met de kinderrally. Er zijn lastige puzzels om op te lossen. Wie de geheimen van het bos oplost, krijgt uiteindelijk een kleine verrassing.

{gallery}1077{/gallery}

{slider=title="Kaart en bereikbaarheid" class="orange icon" open="true"}

{google_map}49.060190,13.241534|version:new{/google_map}

{/sliders}

  • Wandelroute van: Stami
  • Wandelaar

{/tabbers}